:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 26. 10:44

PC133 chipkészlet a Pentium 4-hez

A ZDNet információi szerint az Intel ma készül bejelenteni, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben mégis készít nem-RDRAM chipkészletet Pentium 4 processzorához. És mivel már korábban beszámoltunk róla, hogy a Rambus-szal kötött licenszmegállapodás tiltja a DDR SDRAM lapkakészletek készítését, a befutó a PC133 SDRAM lett.

Bár az Intel képviselői szerint a nagyteljesítményű asztali számítógépek standard memóriája a Rambus DRAM, a PC133 chipkészlet elősegíté a Pentium 4 processzoros rendszerek elterjedését. Másképen fogalmazva: az Intel is biztos abban, hogy a méregdrága RDRAM hátráltatná a Pentium 4 processzoros számítógépek gyors elterjedését.

Ez meglehetősen nagy fordulatnak tűnik, ugyanis az Intel egészen mostanáig azt terjesztette, hogy a Pentium 4 processzorhoz csak RDRAM lapkakészletet ad ki, és a processzort is ehhez a memóriatípushoz optimalizálja.

A hírek szerint az RDRAM-ot támogató Tehama (i850) és a PC133 SDRAM-ot használó -egyelőre ismeretlen nevű- chipkészlet 2000 őszén egyszerre jelenik meg, és a PC133 SDRAM-ot használó Pentium 4 alapú gépek 2001 elején már kereskedelmi forgalomban is megvásárolhatók lesznek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.