Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 24. 20:45

ATi vs. Apple: parázs vita a Radeon Mac körül

Az ATi-tól kiszivárgott egy közlemény, amely felfedett néhány részletet be nem jelentett Apple Mac számítógépekről. Az Apple vezetősége ezt annyira zokon vette, hogy megszakították az ATi termékeinek promócióját. Az ügy hátterében egy ATi sajtónyilatkozat áll, amely a Radeon-t úgy említi, mint három jövőbeli Mac számítógép grafikus chipjét -ám ezeket a gépeket az Apple még nem jelentette be.

Az ATi szerint a közleménynek nem szabadott volna nyilvánosságra kerülni egészen szerdáig, és a grafikus chip- és kártyagyártó szerint a Business Wire Trade Show Services a hibás, mert előbb nyilvánosságra hozta az anyagot. Steve Jobs-ot, az Apple mindenható urát ez egy cseppet sem hatja meg. "Őt nem érdekli ki a hibás, annyira felbőszült, hogy szóba sem áll az ATi vezetőivel" -mondta egy ATi alkalmazott. Állítólag Jobs az említett kiállításon kiszedette a számítógépekből az ATi kártyákat is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról