Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 24. 14:30

Távol még a papírmentes iroda

A legtöbb európai vezető még mindig jobban szereti a papír alapú dokumentumokat az elektronikus formában lévőknél, szögezi le egy újonnan készült jelentés. A nők jobban ragaszkodnak a papírhoz, mint férfi kollégáik. A Xerox által elkészített jelentés arra is utal, hogy a női vezetők termelékenyebbek a különböző típusú dokumentumokkal való munkát illetően - átlagosan 25 százalékkal több dokumentumot dolgoznak fel egy nap alatt, mint férfi kollégáik.

A "Horizontok, megoldások a 2000. év digitális irodájában" címet viselő jelentés szerint az európai vezetők majdnem kétharmada (61%) szívesebben olvassa a táblázatokat, előterjesztéseket és jelentéseket kinyomtatva, mint a képernyőn, és tízből hat (60%) eredményesebben tudja a papír alapú dokumentumokat lektorálni, mint az elektronikus formában lévőket. Egyharmaduk (33%) még mindig kinyomtatja az e-mail üzeneteket és web oldalakat elolvasás előtt. A nők által adott válaszok tanúsága szerint 15%-kal több nő, mint férfi részesíti előnyben a papírt.

A megkérdezettek 65 százaléka azt is mondta, hogy ami a fontos dokumentumokat illeti, ők jobban szeretik azokat papír formában megőrizni, bár több vezető elmondta, hogy havonta fontos dokumentumot rossz helyre tesz el.

Az átlag európai női vezető naponta 106, míg egy üzletember átlagban csak 79 dokumentumot - digitális és papír formában lévőt vegyesen - kap, illetve intéz el. Amíg az átlag női vezető napi 16 faxot és 9 bevitelre/fejlesztésre váró dokumentumot kap, a férfi vezető csak 10-et, illetve 5-öt.

"Az olyan új technológiák - mint például az internet - terjedésének ellenére, a papír, az egyik legrégebben az ember rendelkezésére álló technológia, még mindig erős pozíciókkal rendelkezik," mondja Paul Webb, a Xerox' Document Supplies csoport, a világ legnagyobb független vágott papírt eladó vállalatának európai marketing igazgatója. "Ez a kutatás kimutatja, hogy a papírmentes iroda, a digitális forradalom látens ígérete, még nem valósul meg a közeljövőben." Ezt igazolja a kutatás is, ahol 5 megkérdezett közül legalább 4 (79%) azon a véleményen van, hogy az elkövetkezendő 10 évben nem jutunk el a papírmentes irodához.

"A papír ellenállhatatlan előnyökkel rendelkezik," vonja le a végkövetkeztetést Webb. "Felhasználóbarát, kényelmes és még mindig jobban szeretünk újságot és könyvet nyomtatásban olvasni, mint digitális formátumban. Lehet, hogy kevesebb csekket állítunk ki, és kevesebb bankjegyet használunk a jövőben, azért szeretjük a papír alapú nyugtákat. Az első visszajelzések szerint, bár a társadalom az internetes vásárlás és banki ügyintézés irányában halad, a fogyasztók még mindig igénylik, hogy papír alapú bizonyítékuk legyen az ügyletekről." teszi hozzá Webb.
[Mmd Communications]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról