:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 24. 09:42

A vártnál gyengébb negyedéves eredmények a Lexmark-nál

Az ex-IBM nyomtató gyártó cég a második negyedévben 84,1 millió $-os nettó nyereséget ért el, ami jobb, mint az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 74,5 millió $, de 3%-kal gyengébb, mint az előzetes várakozások. A forgalom 9,3%-kal 893 millió $-ra nőtt a tavalyi 817,3 millió $-ról.

A helyzetet persze az a Lexmark bejelentés sem javította, hogy a cég nem fogja tudni elérni a harmadik negyedéves előrejelzéseket. A cég szerint a csúcskategóriájú fekete-fehér lézernyomtatók kereslete alacsonyabb volt a vártnál - ennek egy része még mindig a 2000. Év problémájával kapcsolatos.
A Lexmark szerint az alacsony kategóriájú ill. színes lézernyomtatók eladási számai jók voltak, a cég négy 1.900$ alatti lézernyomtatót mutatott be a második negyedévben, igen jó kezdeti eredménnyel.

A legnagyobb riválisok közül a Hewlett-Packard és a Xerox is csökkenő forgalomról tett közzé figyelmeztetést.

A relatív gyengébb negyedéves eredmények, ill. a gyengülő harmadik negyedéves kilátások miatt zuhanórepülést vett pénteken a Lexmark részvényárfolyama és 29%-kal, 18,25$-ral csökkenve 45,75$-on zárta a tőzsdei napot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.