Szerző: Vörös Péter

2000. július 24. 09:40

A Bertelsmann veszi meg a pénzügyi gondokkal küszködő CDNow-t

Egész pontosan a Bertelsmann e-Commerce Group (BECG) veszi meg a CDNow-t 117 millió $-ért, majd az ügylet lezártával a CDNow a BECG leányvállalatává válik. A BECG a vételáron kívül 42 millió $-t szán a CDNow hiteleinek visszafizetésére, valamint a Web-hely működtetésére. Az akvizíció végeztével a CDNow vezetősége és személyzete változatlan marad.

Egyes elemzők szerint e házasság révén tovább erősödik a Bertelsmann amerikai jelenléte és valamivel esélyesebben veheti fel a versenyt az olyan média óriásokkal, mint pl. az AOL/TimeWarner. Mások szerint viszont amióta az Amazon is belépett a zenei területre, azóta a CDNow komoly gondokkal küszködik, ez pedig megkérdőjelezi a most bejelentett akvizíció értelmét. Abban viszont egyetértenek a szakértők, hogy sok pénzt kell majd költeni a CDNow marketingjére, valamint jól kell összekötni a Bertelsmann többi kapcsolódó részlegével (BMG Music Service és a GetMusic).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról