Szerző: Vörös Péter

2000. július 20. 11:16

Az Informix a vártnál gyengébb eredményekkel zárta második negyedévét

A világ harmadik legnagyobb adatbázis szoftver gyártója a második negyévben 5,02 millió $-os nyereséget ért el, ez mindössze 1/6-a az elemzők által várt szintnek és jelentős visszaesés a tavalyi hasonló időszakban elért 22,3 millió $-os nyereséghez. A cég forgalma 4%-kal csökkent tavalyhoz képest: egész pontosan 250,6 millió $-ról 240,5 millió $-ra esett vissza az Informix forgalma.

A rossz eredmények fő oka a fokozódó verseny az Oracle, a Sybase a Microsoft és az IBM részéről, valamint a cég által elkövetett hibák. Ez utóbbi miatt a jövő héttől Jean-Yves Dexmier elnök-vezérigazgatója átadja helyét Peter Gyenes-nek (!!).

A Informix részvényárfolyama tegnap közel 7%-kal, 0,37 $-ral 5$-ra esett vissza, ez volt a cég történek legnagyobb egy napos vesztesége.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról