:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 20. 10:43

PowerMac G4 Cube - újabb design meglepetés az Apple-től

Az iMac és az iBook után immár a PowerMac G4 is választható lesz egy igen merész design-nal.

A tegnap kezdődött New York-i Macworld Expo kiállítás egyik középpontjában állt a "kubista" alkotás, egy 20,5 cm oldalú kocka alakú Mac. Szakértők szerint az Apple régi-új elnökvezérigazgatója, Steve Jobs kicsit az 1988-as NeXT mintáját vette alapul a PowerMac G4 Cube-nál (a NeXT fekete dobozáról és még az Apple-nél is merészebb design-járól volt híres, a céget végül 1996-ban várásolta meg az Apple és Jobs is akkor tért vissza az Apple-hez).

Az elemzők kiváncsian várják a választ a kérdésre: vajon Jobs sok-sok évvel kora előtt járt a NeXT-tel vagy egy a piac által nem jól fogadott design-hoz ragaszkodik újra?

Az effektív számítógépes "kocka" alatt a hűtésről, levegő áramlásról gondoskodó rész található, amelynek segítségével elérető az, hogy a PowerMac G4 Cube-nál nincs szükség külön hűtésre. A cég augusztusban fogja elkezdeni a PowerMac G4 Cube szállítását.

A 450MHz-es PowerPC processzorral felszerelt modell ára 1.799$, míg az 500MHz-es verzióé 2.499 $ lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.