:

Szerző: Bőle György

2000. július 20. 06:12

Változás a HWSW kezdőoldalon

Amint azt olvasóink láthatták némi változás történt a HWSW kezdőoldalán. Eredetileg nem kívántuk a döntést kommentálni (mert már egy hónapja írtunk róla egyszer), viszont a meglehetősen sok ezzel kapcsolatos levél mindenképpen indokolja ezt.

A döntés okai:

  • Az eddigi kezdőoldal mérete a napi 20-30 főoldalas hír miatt szinte már gigantikus méretűre nőt. Ez az esti órákban jelentősen lassította az oldalt, másrészt nem kifejezetten kellemes egy ekkora méretű főoldalt modemmel letölteni.
  • A HWSW sok más tartalomszolgáltatónak is szolgáltat híreket, akik részéről egyre erősödő igény merült fel, hogy a híreket egyenként is elérjék.
    Persze jogos az az olvasói észrevétel is, hogy ez nem a tartalomszolgáltatókról szól, hanem rólatok olvasókról. Erre az érvre válaszul felhívnám a figyelmet arra, hogy rengeteg olyan olvasó is van, aki igényli ezt a struktúrát.
  • Szükséges volt egy kicsit "lapletöltésre optimalizálni" a HWSW-t. Ahhoz, hogy bővülni tudjuk és több hírt szolgáltassunk, elkerülhetetlen a lehetséges reklámhelyek megnövelése. Nem beszélve arról, hogy a közeljövőben más különálló technikai portálokat is kívánunk indítani, amik nem kis áldozatvállalást igényelnek.
  • A szerver statisztikákból kiderült, hogy sok olvasónk a mai napig nincs tisztában azzal, hogy a HWSW eddigi kezdőlapja csak híreinknek egy részét tartalmazza, ugyanis a főoldalunk nem más, mint a rovatok nagyobb prioritású híreinek a gyűjteménye. Természetes, hogy a kisebb, specifikusabb hírek nem mehettek a főoldalra. A mostani kezdőlap viszont áttekintést ad a HWSW egész tartalmáról, anélkül, hogy minden rovatot "végigtúrnánk", ráadásul a hírek címe melletti kis kocka színe utal az rovatra is.
    Végezetül pedig: a főoldal gombra kattintva elérhető az eddigi kezdőlap, így akinek nem tetszik a "linkdömping", az bookmarkolja be azt. Úgy gondolom ez egy ésszerű kompromisszum.
Remélem, elfogadjátok a döntés okait, különösen annak fényében, hogy a régi formátum is elérhető, nem beszélve arról, hogy a jelenlegi, vitatott kezdőlap egy béta, ami a közeljövőben még "felhasználóbarátabb" lesz. Ez egy elkerülhetetlen lépés volt, és pontosan tudom, ti olvasók pont az nehezményezitek, hogy a HWSW is beállt a sorba (minden tartalomszolgáltató hasonló struktúrát alkalmaz) ezzel a kissé kétes értékű döntéssel.

Észrevételeiteket kérjük ne GabR-nak küldjétek (ez tőle független), hanem nekem.

Megértéseteket előre is köszöni a HWSW team.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.