:

Szerző: mz

2000. július 19. 21:58

Szűkös sávszélesség Indiában

India IT ipara kénytelen lesz szembenézni egyre égetőbb szávszélesség-problémáival, mely érzékenyen érintheti a már most is sokmilliárd dollárnyi szoftvereladással számoló programozó-nagyhatalmat.
A előjelzések szerint 2005-ben Indiának 300 Gbit nemzetközi sávszélességre lesz szüksége, a jelenlegi 325 Mbit helyett. Összehasonlításképpen Kína már most 55 Gbitet kitevő kapcsolatrendszerrel bír, Nagy-Britannia 120, Japán pedig 160 Gbit sávszélességgel gazdálkodik.
India 22 milliárd USD-t és 650.000 munkahelyet veszíthet el, ha nem áll rendelkezésre megfelelő sávszélesség. Ipari csoportok máris jelezték a veszélyt, szerintük az ország potenciális exportpiacainak 30 százalékán nem lesz versenyképes, ha nem tud megfelelő csatlakozásokat kiépíteni a nemzetközi kommunikációs hálózatokhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.