:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 19. 11:10

Itanium: újabb késés

Az Intel a tervezettnél később, csak a negyedik negyedévben dobja piacra az eddig Merced kódnéven ismert processzort, az IA-64 Itaniumot. A vállalat architektúra-menedzsmentjének igazgatója szerint további tesztek és finomítások szükségesek a processzoron. Az idén megjelenő processzor egyelőre csak tesztszámítógépekbe kerül, a konkrét piaci megjelenés egészen 2001 nyaráig tolódik.

Bil Kircos Intel-szóvivő elmondta: az Itanium 733 és 800 MHz sebességen indul majd. Az IA-64 család következő processzorainak ütemezése nem változik, tehát a szerverekbe szánt, egyelőre McKinley néven ismert processzort 2001 végén mutatják majd be.

A számítógépgyártók számára nem túl örömteli az Itanium késése. A vállalatoknak már régóta nagy pénzösszegelkbe kerül az Itanium-ra való várakozás. Ezen könnyítendő az Intel maga gyárt majd számítógépeket és alaplapokat, ezzel csökkentve a gyárak tervezési költségeit.

Bill Kircos elmondta, hogy a forgalomba kerülő áttervezett Itanium processzor jelenleg "stepping b" kiadásnál tart. Eddig összesen 15000 példányt gyártottak az Itaniumból, ebből 5000 darab található hardver- és szoftverfejlesztő cégeknél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.