:

Szerző: mz

2000. július 18. 22:51

256 Mbites Toshiba memóriachipek

Egy hónappal azután, hogy a Toshiba kibővítette licensszerződését a Rambusszal, a Toshiba America Electronic Components több nagysebességű, 256 Mbites memóriachipet mutatott be, köztük DDR, FC és Direct Rambus DRAM chipeket.
A memóriák mindegyike a Toshiba 0.175 mikronos technológiájával készül, a gyártási eljárás és a tervezés lehetővé teszi, hogy a Japán gyárak a mindenkori amerikai igények szerint tudják alakítani kínálatuk pontos összetételét.
A Toshiba és a Rambus júniusban hozták tető alá azt a szerződést, miszerint a Toshiba további összegeket fizet a Rambus által szabadalmaztatott memóriainterfészekért. A megegyezés az után a per után született, melyben a Hitachi is kénytelen volt kifizetni az amerikai cégnek járó jogdíjat, mivel annak nagysebességű interfésztechnológiáit alkalmazta termékeiben.
A Toshiba Direct Rambus DRAM chipjei 800 MHz-es sebességen működnek, átviteli sebességük 1,6 Gbyte/sec.
A mintapéldányok már elérhetők a cégtől, a sorozatgyártás beindítása a negyedik negyedévre várható, a chipek ára 150-200 USD körül fog mozogni, típustól függően.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.