Szerző: mz

2000. július 18. 00:24

A Texas Instruments belépője a digitális kamerák piacára

A Texas Instruments végrehajthatja első komolyabb betörését a digitális fényképezőgépek piacára, legalábbis ami a gépek lelkét illeti. A cég bemutatta új chipjét, mely egy TSM320C500 digitális jelfeldolgozó processzort, egy ARM7TDMI RISC processzort, egy képfeldolgozó társprocesszort és egy változó szóhosszúságú kódolót foglal magába.
Az OEM gyártók ezentúl olyan digitális képrögzítésre alkalmas készülékeket készíthetnek, melyek az állóképek felvétele mellett valósidejű MPEG-1, MPEG-4 és MJPEG felvételeket rögzíthetnek, illetve mp3 fájlokat játszhatnak le.
Mind a képkezelő társprocesszort, mind a kódolót a képfeldolgozás követelményeinek megfelelően tervezték. A chipben egy hardveres előnézet-motor, SDRAM vezérlő, videokódoló és I/O blokk is található. A chip segítségével, képfeldolgozást gyorsító tulajdonságaival akár 320MBit másodpercenkénti jelfolyamot is feldolgozhatunk, azaz akár 2 MPixel-es CCD-ről is nyerhetünk teljes felbontású, 30 másodpercenkénti képszámú, NTSC vagy PAL szabvány szerinti videót.
A nagy mennyiségben folytatott termelés valószínűleg a negyedik negyedévben indul majd be, a mintapéldányok már elérhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról