:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 17. 14:35

A Compaq magyarországi vezérigazgatója lett a vállalat regionális igazgatója

A Compaq magyar leányvállalatának évek óta mutatott kiemelkedő eredményei, valamint annak vezérigazgatója eddigi munkájának elismeréseként a Compaq európai vezetése Dr. Beck Györgyöt bízta meg a 4 országot magában foglaló Közép-Kelet Európai régió vezetésével. Feladata lesz Magyarország mellett a Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát magában foglaló országcsoport Compaq leányvállalatainak irányítása, erőforrásaik, fejlesztéseik és piaci munkájuk koordinálása. A megbízatás mellett Dr. Beck továbbra is ellátja a magyar leányvállalat vezérigazgatói feladatait.

A Compaq terminológia szerint Közép-Kelet Európai régiónak számító országokban a cég együttes forgalma meghaladja az 500 millió dollárt, az informatikai piac összesített nagysága pedig mintegy 6,5 milliárd dollár. A Compaq jelenleg közel ezer főt foglalkoztat az érintett országokban, a céghez csatlakozó partnerekkel együtt több tízezerre tehető az érintett informatikai szakemberek száma. Dr. Beck e terület teljesítményéért felel majd a jövőben.

A kinevezés hátterében Dr. Beck György vezérigazgatóként elért eredményei mellett Magyarország meggyőző gazdasági növekedése és stabilitása is meghatározó szempont volt. Emellett további érvként szolgált, hogy február óta már működik egy regionális Compaq szakértői központ Budapesten, mely az Internet infrastruktúráért felel.

"Örömmel fogadtam el a megbízást, hiszen ma olyan vezetőség irányítja a magyar leányvállalatot, amely egyrészt lehetővé teszi számomra, hogy figyelmemet más területekre is kiterjesszem, másrészt képes és hajlandó is a most körvonalazott szervezeti egység funkcionális feladataiban partneremül szegődni." - világította meg döntése hátterét Dr. Beck - "A magyar kollégák, a cég minden munkatársa évek óta cégszinten is mért, kiemelkedő teljesítményt nyújt, így meghatározó szerepük volt abban, hogy az európai menedzsment rám gondolt. És ami a legfontosabb, bírom a családom támogatását is."

Céljai között Beck elsősorban azt jelölte meg, hogy a térség többi országában is elérjék a Compaq magyarországi piaci részesedését, a 11%-ot.
[MMD Comunications]

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.