Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 16. 18:07

Windows Media Player 7: új formátumok és szolgáltatások

A Microsoft hétfőn adja ki médialejátszó programjának legfrisebb változatát, amely a 7.0 verziószámot fogja viselni. A program BETA változatban már korábban is elérhető volt. Az Adaptec-től licenszelt technológia segítségével a program lehetőséget ad a zenefile-ok audio CD-re írására is.

Ez azt jelenti, hogy a program által támogatott zeneformátumokban meglévő zenéinket egy-az-egyben CD-re írhatjuk, és bárhová elvihetjük: meghallgathatjuk az autós CD-játszóban, vagy hordozható lejátszónkban egyaránt. Szakértők szerint erre azért van szükség, mert a CD-játszók sokkal nagyobb számban találhatók meg a családokban, mint a különféle hordozható mp3-(stb.) lejátszók.

A Microsoft továbbá megegyezett az EMI-jal, és több, mint száz albumot és negyven single lemezt tesz majd elérhetővé a Media Player 7-hez, amolyan kedvcsinálóként.

Miután a Microsoft a Media Player 7-be licenszelte a Realaudio és Realvideo formátumokat is, az egyik legsokoldalúbb médialejátszó program lát majd napvilágot a hétfői nap folyamán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról