Szerző: Vörös Péter

2000. július 14. 10:04

Jól sikerült a Gateway legutóbbi negyedéve

A forgalom az előzetes előrejelzéseknek megfelelően alakult és 2,14 milliárd $-t tett ki szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 1,9 milliárd $-ral. A nettó nyereség 122 millió $ lett, ami a várakozásoknál és a tavalyi év hasonló időszakánál 12 %-kal jobb volt. Főként az otthoni PC eladások alakultak jól, John Todd pénzügyi vezérigazgató szerint jelentős a cég lendülete ebben a piaci szegmensben. A cégnek sikerült elérnie azt a célkitűzést is, hogy a forgalom egyre jelentősebb része származzon a PC-khez kapcsolódó szolgáltatások (pl. oktatás és Internet szolgáltatás) és termékek (pl. nyomtatók) forgalmából: az elmúlt negyedévből ez utóbbiak már a forgalom közel 40%-át tették ki.

Az elemzők a Gateway eredményeiből már a PC ipar egésze számára próbálnak előrejelzéseket készíteni: egyes szakértők szerint a PC ipar egészének ez lesz a legjobb éve 1996 óta forgalom és nyereség szempontjából.

A Gateway a tegnapi tőzsdei napot 0,44$-os csökkenéssel 70,50$-on zárta.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról