Szerző: Vörös Péter

2000. július 13. 08:39

Az előrejelzéseknél is jobban sikerült az e-kereskedelmi Ariba legutóbbi negyedéve

A e-beszerzési és e-piac szoftvereket gyártó cég június 30-án végződött negyedévét 80,7 millió $ forgalommal zárta, ez 578%-os növekedés a tavalyi forgalomhoz (11,9 millió $) képest és 60%-kal magasabb érték, mint amit az elemzők vártak. Ennek ellenére a cég a negyedévet 11,3 millió $ veszteséggel zárta, amely még így is 60%-os kevesebb a várt veszteségnél. Az Ariba a tavalyi hasonló időszakban 6 millió $-os veszteséget realizált. A cég előrejelzései szerint kb. egy év múlva fogják elérni az első nyereséges negyedévet.

A cég a legutóbbi negyedévben olyan cégeket nyert meg vevőnek, mint az American Express, az Anderson Consulting, a BMW, a Bank of America, a Kaiser Permanente, a Bethlehem Steel, a Lucent Technologies, a Southwest Airlines és a Haditengerészet.

A tegnapi napot a cég részvényárfolyama 12,37$-os emelkedéssel 103,50$-on zárta.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról