Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 17. 15:32

Magyar lány a Cisco NetRiders verseny győztesei között

Bessenyei Csilla, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök-informatikus hallgatója lett a Cisco NetRiders nemzetközi hálózati verseny öt győztesének egyike, akik San Jose-i központjában meglátogathatják a nagynevű céget.

[HWSW] Bessenyei Csilla, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök-informatikus hallgatója lett a Cisco NetRiders nemzetközi hálózati verseny öt győztesének egyike, akik San Jose-i központjában meglátogathatják a nagynevű céget.

A július 9-én rendezett erőpróbán a versenyzőknek három feladatot kellett teljesíteniük. Az első egy egyórás, feleletválasztásos teszt volt, majd szimulált hálózatban kellett hibákat keresni és kijavítani, végül pedig egy technikai támogatást kérő telefonhívást kellett lekezelni. A feladat itt is hálózati eszköz konfigurációja volt, azonban ezt nem a versenyző hajtotta végre, hanem a telefon másik végén egy "rendszergazda", aki elfelejtette a jelszavát, és ezért nem tudta megfelelően beállítani a Cisco routert. "Ez a verseny nem az első hálózati erőpróbám volt, de eddig ez volt az egyik legjobb és egyben legéletszerűbb" – mondta a győztes.

A HWSW megkeresésére Bessenyei Csilla elmondta, a debreceni Mechwart András Szakközépiskolában kezdett el hálózatokkal foglalkozni a Cisco Hálózati Akadémia keretein belül, de szerinte ehhez a tananyaghoz más forrásból további információkat is érdemes beszerezni, ha valaki kompetens szakemberré szeretne válni. Emellett nagyon fontosnak vélte, hogy az elméleti tudás mellé megfelelő gyakorlat is társuljon, amelyet szimulált környezetben vagy laborban lehet megszerezni. Csilla a Cisco Hálózati Akadémiána CCNA minősítés megszerzése mellett a vezeték nélküli hálózatokkal kapcsolatos tanfolyamot is elvégezte.

"A szaktudásbeli hiányosságokat vizsgáló elemzéseinkből, valamint az ügyfeleinktől érkező visszajelzések alapján jól tudjuk, hogy Európa-szerte komoly hiány mutatkozik szakképzett hálózati technikusokból" -- mondta Rékasi Tibor, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. "Ha el akarjuk kerülni a helyzet súlyosbodását, lépnünk kell. A megoldás pedig a megfelelő szakemberek képzése és alkalmazása. A NetRidershez hasonló rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak a Cisco Hálózati Akadémia hallgatói számára. Ezek nemcsak azt mutatják meg, hogy mire képesek, de potenciális munkaadóikkal is kapcsolatba kerülhetnek."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról