Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:58

Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója bemutatta új hálózati eszközét, a New Internet Computer-t

Ellison továbbra is kitart a Microsoft-tól mentes számítógép víziójánál: az Oracle egyik leányvállalata, a New Internet Computer Co. (NICC) megjelentette a 199$-os, Linux-alapú Internet-es eszközét. A design-os készülék belsejében Pentium kompatibilis Cyrix (!!) chip van és az egyedüli drive a készülékben egy CD-ROM (többek között erről futtatja a gép a Linux-ot is). Monitorral együtt a készülék ára 328$.

Az elemzők szerint az árfekvés nem túl kedvező, hiszen 600$ alatt már elfogadhatóan felszerelt PC-ket lehet kapni, így a monitorral együtt 200$ körüli ár tűnik áttörésnek. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a NICC túl sokat nem nyer a készüléken a most bejelentett 199/328$-os ár mellett: nyereséget azoktól az eladásoktól remél a NICC, amelyekhez e-kereskedelmi ill. szolgáltató partnereket realizálnak.

Ebben a piaci szegmensben a vezető a Netpliance, de az Intel és a Microsoft is egyre komolyabban beszállnak erre a területre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról