:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:57

A Cisco 210 millió $-ért megveszi a Netiverse tartalom gyorsítás szolgáltató céget

Az akvizíciótól azt reméli a világ legnagyobb hálózati berendezéseket gyártó vállalata, hogy szélesíteni fogja a gyorsabb Web tartalom szállítását szolgáló hálózati eszközeinek portfolióját. A tartalom szállítást igen fontosnak tartja a Cisco: a múlt héten a cég bemutatta az ArrowPoint-tól szerzett ún. Web switch technológiát. A Cisco azt tervezi, hogy a Netiverse technológiáját beintegrálja a már létező tartalom-hálózati termékekbe.

A jelenleg 34 főt alkalmazó Netiverse tavaly alakult San Jose-ben (Kalifornia) és a cég a szintén San Jose-i központú Cisco Workgroup Business Unit részlegének tagja lesz. Gururaj Singh, a Netiverse elnök-vezérigazgatója továbbra is a cég/részleg élén fog maradni.

A Cisco-nak idén már ez a 13. jelentős méretű akvizíciója és a cég további 7-12 vállalat felvásárlását tervezi. A Cisco Systems akvizíciói 1993 szeptemberében kezdődtek a Crescendo Communications-szel és a mai napig 59 további céget vett meg a Cisco, amelynek piaci értéke 459 milliárd $.

A Cisco részvényárfolyama 0,63$-ral emelkedett és 65,38$-zárt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.