:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:56

A Dell abbahagyja a WebPC gyártását

A cég egyik értékesítési képviselője szerint e számítógépek eladásait júniustól abbahagyta a Texas-i PC gyártó óriás. A WebPC története ugyan lezárul, de a Dell számos gépben (szerverekben és notebook-okban) használja pozitívnak bizonyult tulajdonságait (pl. az e-támogatás gomb, amire automatikusan egy Dell help desk-hez kapcsolódik az ügyfél).

Az "erős" design-nak főszerepet szánó gyártók között ("múltjukat" tekintve talán nem meglepő módon) ott az Apple Computer (iMac, PowerBook, G4-es termékcsaládok) és a Sony (pl. Vaio 505 notebook-ok) is, ugyanakkor a tavaly novemberben piacra dobott WebPC kudarca előrevetítheti a jövőt a Hewlett-Packard, a Compaq Computer és az IBM hasonló jellegű gépeivel kapcsolatban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.