Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:55

Emelkedett a PeopleSoft részvényárfolyama

Az ok: a Lehman Brothers befektetési vállalat egyik elemzője, Neil Herman szerint a szoftvergyártó cég jó eredményekre számíthat az idén. A napi zárásra a tőzsdén 2,50$-ral (közel 16%-kal) 18,38$-ra emelkedett a PeopleSoft részvényárfolyama. A cég részvényeinek célárát pedig 20$-ról 23$-ra emelte meg Herman, aki szerint a PeopleSoft Web-alapú alkalmazásait jól fogja fogadni a Wall Street.

A PeopleSoft legnagyobb vetélytársai az Oracle, az SAP, a Baan és a J.D. Edwards, amelyek vállalati erőforrás-tervezési ill. egyéb integrált vállalati szoftvereket készítenek. Holnapra várható a PeopleSoft 8 nevű, Internet alapú üzleti alkalmazás-csomagja és egy sor egyéb termék. A vetélytársak közül az Oracle már beindította az Oracle 11i-et, míg az SAP a MySAP.com-ot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról