:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 10. 07:55

Csökkent a Yahoo részvényárfolyama

Az ok prózai: a Deutsche Bank egyik elemzője -Alex Brown- lejjebb vitte a Yahoo minősítését "erős vételről" "vételre", mire a részvényárfolyam 5,88$-ral (4,80%-kal) 116,50$-ra esett vissza. Az aggodalmak oka az, hogy a dot-com (.com) cégek hirdetési kiadásai összességében csökkennek, márpedig a Yahoo bevételeit meghatározzák a hirdetési bevételek, amelyek többsége más Internetes cégektől származik. Emiatt a Yahoo bevételei csökkenhetnek az következő hónapok során. Júniusban egyébként már a Merrill Lynch egyik Internet elemzője is hasonló figyelmeztetést tett közzé a Web-óriás bevételeivel kapcsolatban.

A Yahoo hivatalos negyedéves eredményeinek közzététele e hétre esik. Az elemzők szerint részvényenként 11 centes nyereség és 245 millió $-os forgalom lesz a Yahoo-nál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.