:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 8. 17:39

Perben az AOL: besúgó a SmartDownload?

Az Abbey, Gardy & Squitieri ügyvédi iroda a new york-i szövetségi bíróságon keresetet nyújtott be az America On Line ellen. Az iroda Christopher Specht megbízásából tette mindezt, aki több weboldalt is üzemeltet. A kereset állítása szerint a Netscape SmartDownload programja a felhasználók számítógépéről annak tudta nélkül információkat küld a Netscape-nek.

A SmartDownload a Netscape böngésző telepítése során kerül fel a számítógépekre, és akkor aktivizálódik, ha a felhasználó valamilyen file-t tölt le az internetről. A vád szerint a SmartDownload a Netscape felé továbbítja ezeket az adatokat, vagyis hogy a számítógépen milyen weboldalakat tekintettek meg és milyen állományokat töltöttek le. Ezzel a Netscape-nek lehetősége adódik minden felhasználóról "aktát" vezetni.

Az AOL egyelőre nem kommentálta a vádakat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.