:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 7. 08:43

Túlfűtött a félvezetőipar?

A konjunktúrát élvező félvezetőipar egyes elemzők szerint a korábban várt 2003-hoz képest már 2002-ben eléri a túlkínálati helyzetet. A chip gyártó cégek a tavalyi 33 milliárd $-ról 60%-kal növelik idén a beruházási kiadásaikat, pedig már a tavalyi érték is 12%-os növekedés volt az 1998-as szinthez képest.

Természetesen a jövő év beruházási kiadásai jelentősen módosíthatják a 2002-2003-as kilátásokat, de egyes elemzők szerint már most is biztos az, hogy 2002-ben 8-9%-ra fog lassulni a félvezetőipar növekedése, szemben az idénre várható közel 40%-kal (amely mögött az erős kereslet és az emelkedő átlagos árak állnak). Egyre több szakértő vélekedik úgy, hogy a félvezető gyártó cégek újra megismétlik a múlt jellegzetes hibáját, azaz a jó időkben túl sokat fektetnek be, ami a következő hanyatláshoz vezet.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.