Szerző: Bányai György

2008. április 8. 10:26

Piacon az első gyors feltöltésre is alkalmas, HSUPA-s mobil

A Samsung tegnap jelentette be új mobiltelefonját, melynek segítségével az arra alkalmas mobilhálózatokon nagyobb sebességgel tölthetünk fel adatokat az internetre. A HSUPA-kompatibilis készülék a távolkeleti divat szerinti elcsúsztatható házban tálalja elsőként a mobilok között a szélvészgyors feltöltést.

[HWSW] A Samsung tegnap jelentette be új mobiltelefonját, melynek segítségével az arra alkalmas mobilhálózatokon nagyobb sebességgel tölthetünk fel adatokat az internetre. A HSUPA-kompatibilis készülék a távolkeleti divat szerinti elcsúsztatható házban tálalja elsőként a mobilok között a szélvészgyors feltöltést.

A Samsung SCH-M470 azon kevés mobil megoldások egyike (ezeken belül pedig az első mobiltelefon), amely képes a HSUPA (High Speed Upload Packet Access) adatátvitelre. A készülék akár 2 megabitnyi információ feltöltésére is alkalmas másodpecenként. A Samsung külön kitért a bejelentés során arra, hogy a készülékkel készített videoállományok feltöltése így kevesebb mint ötödannyi idő alatt megtörténhet, mint egy letöltésre optimalizált HSDPA adatátviteli képességgel rendelkező mobil esetében.

Az M470 vezeték nélküli hálózatra is csatlakoztatható, így nem feltétlenül kell a mobil szélessávú internetelérésre felkészített földrajzi helyekre szorítkozni, ha a felhasználó által készített tartalmak feltöltéséről van szó. A Bluetooth-adapterrel is felszerelt telefon két megapixeles, a fenti sorokból következően videofelvételre is alkalmas kamerát is kapott, az elkészült anyagok az egyéb multimédiás tartalmakkal együtt MicroSD kártyára kerülhetnek, az ezt fogadó kártyahely a készülékházon megtalálható.

Az első HSUPA adatátvitelre képes mobil, a Samsung SCH-M470

Az SCH-M470 legelőször Koreában kapható meg az ország legerősebb mobilszolgáltatójánál az SK Telecomnál -- aki a HSUPA adatátviteli lehetőséget 84 városra terjeszti ki az év végéig -- nagyjából 615 dollárnyi összegért. A Gartner piacelemző cég legutóbbi adatai szerint szerint 2008-ban a HSUPA piac 77 millió, 2009-ben 280 millió, 2010-ben pedig 610 millió felhasználóval és készülékkel bír majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról