:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 6. 08:44

Thaiföld: az ország első chip gyárának külföldi résztvevőit augusztusban hirdetik ki

A Thaiföldi kormány több gyártóval is tárgyal, így a Siemens AG, a Silicon Valley Group Inc. és a Royal Philips Electronics NV egyaránt a jelöltek között van. A következő öt év során három szilícium lapka gyárat építenek majd a távol-keleti országban, amelytől az importált alapanyagoktól való függőség csökkentését és az ország saját elektronikai iparának fejlesztését remélik. Jelenleg hiányoznak Thaiföld megfelelő emberi erőforrásai és csúcstechnológiai jártassága. A befektetés formája vagy közös vállalat lesz, vagy a külföldi gyártónak nyújtandó adókedvezmények. Idén az első öt hónapban az ország exportjának egy-ötödét, 4,9 milliárd $-t tettek ki az elektronikai és számítógépalkatrészek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.