:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. július 6. 03:13

Tajvani laptopokat vásárol a Compaq

A világ három legnagyobb laptop PC-gyártóinak egyike, a Quanta Computer Inc, a Compaq értékesítési lánc részévé válik. A Compaq szeptembertől havi 50,000 laptop PC-t vásárol a Quanta-tól. A megrendelés gerincét az 1000 dollárnál olcsóbb számítógépek képezik.

A houstoni székhelyű óriásvállalat ebben az évben 8,5 milliárd dollár értékű tajvani gyártmányú terméket kíván vásárolni. A Quanta emellett 15 millió dollárt fizet a Compaq-nak hogy az kiépítse a Quanta legújabb TFT-LCD gyárának internetes infrastruktúráját.

A megegyezés hírét az említett vállalatok egyelőre nem kommentálták. Ám annyi bizonyos: a Quanta számára a legjobbkor jött a Compaq megrendelése, ugyanis a Dell pont idén függesztette fel együttműködését a tajvani laptop-gyártóval, hogy a kedvezőbb árak miatt az Acer-t válassza.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.