:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 5. 08:56

Tilion: új céget alapított az ex-Novell-es Chris Stone

Stone a Novell-nél vállalati stratégiai és fejlesztési igazgató volt egészen 1999. szeptemberéig. Új cégénél, a Tilion-nál azt tűzte ki célul, hogy az Extensible Markup Language-et (XML) használva integráljon különféle rendszereket. Az XML hasonló az HTML-hez, de attól eltérően lehetővé teszi a szoftver fejlesztők számára, hogy saját szótárukat definiálják az adatcserékhez, ezáltal jóval erőteljesebb eszköz lehet a vállalatok összekötéséhez.

A Tilion most jutott egy 10,5 millió $-nyi kockázati tőkebefektetéshez, a második hasonló összegű befektetés pedig októberben várható.
A 35 alkalmazottat foglalkoztató Tilion ügyfelenként 50.000$-t kér szoftver szolgáltatásaiért. A szolgáltatás technológiája egyesíti és szervezi az e-kereskedelmi vagy szállítási transzakció információit, ezáltal a vállalat a Web-en megnézheti készletét. A Tilion technológiájának tesztelése ősszel kezdődik. Néhány cég már készített ilyen technológiát belső felhasználásra, de ezek nem kaphatók. A potenciális vetélytársak között olyan óriások vannak, mint az Oracle, az SAP, az Ariba és a CommerceOne - ezekre Stone lehetséges partnerként (is) tekint.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.