Szerző: Vörös Péter

2000. július 5. 08:43

A Microsoft tovább erősíti jogász csapatát a Legfelsőbb Bíróság előtti csatározáshoz

A csapat újdonsült tagjai a Washington-beli (D.C.) Carter Phillips és ügyvédi cége, a Sidley & Austin. A dolgok jelenlegi állása: most kell meghozni azt a döntést, miszerint a Microsoft-perben a fellebbezési bíróság nem a Washington-i fellebbezési bíróság, hanem közvetlenül az USA Legfelsőbb Bírósága. Az újdonsült csapattag az egyik legtapasztaltabb legfelsőbb bírósági ill. fellebbezési bírósági ügyvédekből áll - a Microsoft természetesen szeretné elérni azt, hogy a fellebbezési bíróság ne a Legfelsőbb Bíróság legyen.

A döntés persze nem túl jó hír a Microsoft jelenlegi ügyvédi cége, a Sullivan Cromwell számára - bár ezt Cullinan (a Sullivan Cromwell vezetője) kategorikusan cáfolta. A Microsoft július 26-án fogja bemutatni érveit arra vonatkozóan, hogy miért nem szabad a Legfelsőbb Bíróságnak elfogadni az ügyet. A kormányzat válaszának határideje augusztus 15. A Microsoft érvelésének egy fő momentuma lehet az, hogy az eredetileg az Igazságügyi Minisztérium ill. 19 állam által 1998 májusában benyújtott pert Thomas Penfield Jackson szövetségi bíró egyként kezelte - és ez eljárásrendileg kifogásolható lehet a dolgok jelenlegi fázisában. A Legfelsőbb Bíróság kb. október első hetén hozza meg döntését arról, hogy vajon közvetlenül rá tartozik-e az ügy vagy nem. Ha úgy döntenek, hogy a Legfelsőbb Bíróságra tartozik az ügy, akkor kb. jövő júniusra várható a végleges, nem fellebbezhető ítélet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról