Szerző: mz

2000. július 4. 23:42

Samsung Anycall Camera Phone

Egy különleges digitális "kamerafonnal" rukkolt elő a Samsung, amely lehetővé teszi a mobiltelefonok felhasználóinak, hogy digitális állóképkamera is a kezük ügyében legyen. A Samsung Electronics szakemberei összeépítettek egy 1,5"-os TFT-LCD kijelzővel ellátott digitális kamerát egy aktív-flipes mobiltelefon-készülékkel. Az Anycall Camera Phone fantázianevű és SCH-V200 típusjelű készülék sorozatgyártása júniusban kezdődik.

Ma már mindennapos dolog a mobiltelefon, nem sokára pedig a mobiltelefonba beépített fényképezőgép használata is az lesz. A SCH-V200 típusjelű készülékkel 20 kép készíthető 350.000 pixeles felbontással, az alaptartozékok között pedig megtalálható egy képszerkesztő program CD-ROM-on, valamint egy adatkábel a PC-hez való csatlakoztatáshoz.
A "kamerafon koncepció" lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szükség esetén azonnal készen álljanak fényképfelvételek készítésére, például közúti balesetnél vagy bármi más olyan rendkívüli eseménynél, amely haladéktalanul képrögzítést igényel. Ehhez ezentúl nem kell filmet magunkkal hordani.

A készülék elsősorban a digitális állókamerákat már ismerő és kedvelő fiatal generáció, valamint a gyermekes fiatal házasok körében számíthat nagy sikerre. Az SCH-V200 kamerája színes grafikus kezelőfelülettel, mobiltelefonja pedig fekete-fehér LCD-kijelzővel van ellátva. Az egy megabájtos memória 20 darab digitális felvétel tárolására elegendő normál (Regular) módban, illetve 26 felvételre takarékos (Conserve) módban. A makró funkció (Text mód) segítségével kiváló minőségű felvételt lehet készíteni írott szövegről.

A nagy kapacitású akkumulátornak köszönhetően az SCH-V200-as modell folyamatos beszélgetési ideje 170 perc, készenléti ideje pedig 180 óra. Az akkumulátor kapacitása 200 perc fényképezésre elegendő. A készülék mérete: 119 mm x 47 mm x 23,5 mm. Fejlett funkciói között megtalálható a Chunjin, a beépített telefonkönyv, a vibráló hívásjelzés és a privát funkció. A készülék támogatja a hálózati szolgáltatók által kínált értéknövelt szolgáltatásokat is. Ezüst és khaki lesz színben kapható.
Az Internet Phone, az MP3 Phone, a Watch Phone és a TV Phone után a CameraPhone a Samsung ötödik multifunkciós mobiltelefonja. A vállalat eltökélten keresi saját digitális technológiájának gyakorlati megvalósítási lehetőségeit annak érdekében, hogy fenntartsa vezető pozícióját és gazdagabbá tegye a vásárlók mindennapjait. Az SCH-V200 júniusban kerül a piacra, egyelőre Koreában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról