Szerző: mz

2000. július 4. 23:22

Alphák segítettek a géntérkép elkészítésében

2000. június 26-án rendkívüli tudományos bejelentésnek lehettünk tanúi a genetika területén: befejeződött az emberi génkészlet teljes számítógépes feltérképezése, amely ma még be sem látható lehetőségeket nyit a genetikában.
Az ember Holdra való eljutásához hasonló horderejű bejelentéskor a Celera Genomics (USA), a Sanger Centre (UK), a Whitehead Institute, valamint a kutatásban még részt vevő intézmények hangsúlyozták, hogy sikeres munkájukhoz a Compaq Computer Corporation Alpha szerverei biztosították a megbízható számítástechnikai hátteret. Ezen kívül kiemelték, hogy az összes, a kutatás során használt Alpha szuperkomputer a Tru64 UNIX rendszeren és a TruCluster szoftveren futott.
A Compaq ehhez kapcsolódóan a közelmúltban jelentette be Európa első Nagy Teljesítményű Műszaki Számítástechnikai Központját (High Performance Technical Computing Centre), amely korszerű technológiával és szakértelemmel segíti az európai vállalatok, szervezetek és tudományos kutatóintézetek munkáját.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról