Szerző: Vörös Péter

2000. július 4. 08:06

Oracle: 199$-os 'New Internet Computers' (NIC) Internet eszköz július 5-től

Az időzítést tekinthetjük kiváló reklámfogásnak vagy egyszerűen egy nemes gesztusnak Larry Ellison, az Oracle elnök-vezérigazgatója részéről: a Függetlenség Napja az USA egyik legfontosabb nemzeti ünnepe - márpedig a Windows-tól való felszabadulás egyik fontos dátuma lehet a 2000. július 4-e. Az értékesítés pedig már szerdán be is indul. A készülék ára 199$ (monitor nélkül, ez további 100$-os tétel), gyors és egyszerű Internet, e-mail, stb. hozzáférést ígér. A NIC-ekben nincs winchester, azaz a klasszikus kliens-szerver architektúrát képviselik.

A NetZero nevű Internet szolgáltatótól egész életre szóló, ingyenes Internet hozzáféréshez jutnak a NIC-ek vevői. A NIC-eket közvetlenül a The New Internet Computer Co.-től (NICC) lehet megrendelni. Ez a cég májusban indult el, nagyrészt Ellison finanszírozásával. A NIC-ek a Linux op rendszer egyik speciális változatát használják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról