Szerző: Vörös Péter

2000. július 4. 08:01

A FutureLink 10 millió $-os befektetéshez jutott a Microsoft-tól

A FutureLink egy amerikai ASP (Application service provider - alkalmazás szolgáltató) cég, amelynek profilja olyan üzleti alkalmazások host-olása, amelyeket a vállalati ügyfelek rábíznak. A megállapodás részét képezi egy közös kutató laboratórium kifejlesztése a Microsoft-tal együtt. Egyebek között a Windows 2000 Terminal Services-t használva történhet a hozzáférés az alkalmazásokhoz. A FutureLink főbb vetélytársai a növekvő ASP piacon a Corio, az USinternetworking és az Interpath. A felhasználásért a vállalatok havonkénti ill. felhasználónkénti díjat fizetnek.

A mostani megállapodás a Microsoft és a FutureLink tavaly novemberben kezdődött kapcsolatának folytatása; akkor a FutureLink a Microsoft és a Cisco Systems által elindított 'hosted application' kezdeményezés egyik partnerévé vált. Ezenkívül a FutureLink a Microsoft Windows 2000 Server-en is host-olja az ügyfelei számára az alkalmazásokat. Januárban a Microsoft 10 millió $-t fektetett be a FutureLink egyik vetélytársába, a Corio-ba és hasonló közös kutatási és fejlesztési terveket tett közzé. A Microsoft 67,5 millió $-t fektetett be a MarchFirst-be (ex-USWeb/CKS). A Redmond-i óriás tehát számos ASP cégbe fektet be ill. segíti azok fejlesztési erőfeszítéseit, amelyből természetesen magára nézve is komoly hasznot remél.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról