:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 3. 07:57

Ariba és CommerceOne akvizíciók az e-tőzsdei szolgáltatások piacán

Az e-kereskedelmi platform szállító Ariba közzétette, hogy580 millió $-ért megvásárolja a gyártási anyagokkal kapcsolatos online tőzsdét kínáló SupplierMarket.com-ot. A 155 főt alkalmazó SupplierMarket.com-nak 7700 regisztrált vásárlója és 12000 regisztrált szállítója van, amelyek az amerikai gyártóvállalatok kb. 10%-át teszik ki. A tavaly februárban alapított SupplierMarket.com 1999-es forgalma 51,5 millió $, vesztesége pedig 6,1 millió $ volt és a cég ez év elején már bejelentette 100 millió $-ra becsült tőzsdei bevezetését. A mostani felvásárlás révén az Ariba elsőként lesz képes mind vállalatok mind tőzsdék számára teljes közvetlen anyagbeszerzési infrastruktúrát nyújtani (messze túlmutatva az egyszerű ár-aukciókon).

A Commerce One az e-kereskedelmi tanácsadó AppNet nevű céget veszi meg 1,24 milliárd $-ért. Az akvizíció eredményeként a Commerce One várhatóan megnégyszerezi tanácsadói számát: több, mint 1000 új, az e-kereskedelmi alkalmazások kivitelezésében, integrálásában és site design-ban járatos tanácsadóval bővül a cég állománya. Várhatóan egy ideig még folytatni fogja meglévő ügyfelei kiszolgálását az AppNet, bár végül valószínűleg kizárólag Commerce One projekttel fognak foglalkozni végső soron. Egyes elemzők megkérdőjelezik a lépés helyességét, mondván a cég szövetségek révén számos Fortune 1000-es vállalat támogatását szerezhette volna meg - így viszont a meglévő partnerekkel fennálló konfliktus lehetősége megnőtt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.