Szerző: mz

2000. július 2. 19:56

Jelentősen növekedő félvezetőpiac

A félvezetők egész világra számított eladásai minden idők rekordját döntötték meg májusban, ez kereken 15,8 milliárd dolláros összeget jelent. Az előző év májusában a forgalom "mindössze" 11,3 milliárd dollár volt, ami 39,8 százalékos növekedést jelent - a Semiconductor Industry Association (SIA) jelentése szerint. Június 7-én a SIA megjelentette 2000. évi félévi előjelzését, mely szerint a félvezetők piaca 2000-ben 195 milliárd dollárosra fog növekedni, majd 2001-re 244 milliárd dollárra, ami 25 százalékos bővölést jelent. A tendencia várhatóan 2002-ben is folytatódik, 14 százalékos és 279 milliárdos mutatókkal.
A mikroprocesszorok és DRAM-ok mellett, melyek a személyi számítógépek piacán jellegzetes termékek, fontosak voltak az FPDL-k (Field Programmable Logic Device), a DSP (Digital Signal Processor) és flash memória chipek is, melyek főleg kommunikációs termékekben szerepelnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról