:

Szerző: Vörös Péter

2000. július 2. 18:41

Princeton SENergy 850: 18,1

A Princeton Graphics Systems új lapos monitorjának főbb paraméterei: 1280x1024 max. felbontás, analóg és digitális bemenet, egy 'upstream' és két 'downstream' USB csatlakozás, a kijelző el is forgatható álló vagy fekvő pozícióba, Portrait Displays-féle WinPortrait szoftver, 18,1"-os átmérőjű kijelző - utcai ára az USA-ban 2400 $ (!!), ami meglepően jónak mondható a jelenlegi viszonyokhoz képest.

A design apróbb gyengéi: az alapba épített hangszórókhoz nincs hangerőszabályzó (csak szoftveresen ill. a hangkártya által kínált módon lehet szabályozni a hangerőt); ha a kijelző forgatását a legalsó szintnél hajtjuk végre, akkor az ütközik az alappal. Természetesen a digitális módban sokkal jobb volt a kép minősége, mint analóg módnál. Ezenkívül a fekvő üzemmódnál jobb a kép minősége, mint álló módnál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.