Szerző: Bodnár Ádám

2007. június 25. 09:25

Új vezetés a Siemens Zrt. élén

Európai regionális igazgatói pozícióba lép tovább a nemzetközi Siemens szervezetben a Siemens Zrt. jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Dr. Beke-Martos Gábor. A vállalat elnök-vezérigazgatói pozícióját így júliustól a felügyelőbizottság javaslata alapján Dr. Szentkuti László tölti be, aki egyben a az igazgatóság új elnöke is.

HIRDETÉS

[HWSW] Európai regionális igazgatói pozícióba lép tovább a nemzetközi Siemens szervezetben a Siemens Zrt. jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Dr. Beke-Martos Gábor. A vállalat elnök-vezérigazgatói pozícióját így júliustól a felügyelőbizottság javaslata alapján Dr. Szentkuti László tölti be, aki egyben a az igazgatóság új elnöke is.

A 25 éves felsővezetői tapasztalattal rendelkező Dr. Beke-Martos Gábor a legutóbbi három évben a hazai vállalatcsoport élén állt, és néhány hónapja az elnök-vezérigazgatói tisztség mellett a gazdasági igazgató feladatait is ellátta. A Siemens felügyelőbizottsági ülésén hozott határozatot követően feladatkörét a jövőben két új vezető veszi át: az elnök-vezérigazgatói pozíciót az EPCOS Elektronikai Kft.-től érkező Dr. Szentkuti László foglalja el, míg a gazdasági- és pénzügyi igazgató tisztségét Dr. Marec Bela Steffens tölti be, aki eddigi pályafutása során a németországi anyavállalat számos ágazatánál dolgozott különböző gazdasági vezetői pozíciókban.

A 39 éves Dr. Szentkuti László német-magyar állampolgár, anyanyelve a német, emellett folyékonyan beszél magyarul és angolul, továbbá olasz, portugál és holland nyelvtudással is rendelkezik. A szakember jogi tanulmányait Szegeden, illetve a németországi Bonnban végezte. Jogi doktori fokozata mellett gazdasági jogász végzettséggel is rendelkezik.

Szentkuti az EPCOS Kft.-től érkezik a Siemens Zrt.-hez, ahol 2001. február 1-jétől gazdasági vezetőként, később 2001. november 1-jétől már ügyvezető igazgatóként dolgozott. Ezt megelőzően Szentkuti 4 éven keresztül az Eupec Hungária Kft. gazdasági ügyvezetője volt, közben a Novotrade Holding igazgatóságának tagja 1999-2000 folyamán. 1996-ban a Siemens Rt. jogi osztályán jogtanácsosként tevékenykedett.

További változásként a felügyelőbizottság elnöki pozíciójába Hetényi Péter eddigi elnökhelyettes lépett elő, aki korábban tíz éven keresztül a Siemens Rt. elnök-vezérigazgatója volt.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 22:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.