Szerző: Kovács Attila

2000. június 28. 20:39

A Nokia és a RealNetworks együttműködése

A Nokia, a világ vezető mobiltelefongyártója, és az amerikai internetes médiacég, a RealNetworks összefogtak annak érdekében, hogy a következő generációs mobilkészülékekbe audió és videó funkciókat építsenek. A Nokia illetékesei elmondták, hogy a két cég szeretne kifejleszteni egy olyan internetes média technológiát, amivel megoldható lenne a jövő vezetéknélküli eszközeibe a videó és a hang valamilyen módon való eljuttatása. A Nokia szeretné felhasználni az EPOC rendszerre épülő kommunikátoraiban illetve mobiltelefonjaiban a RealPlayer technológiáját. Ezzel a multimédiára és szórakozásra vágyó mobiltelefonhasználók igényeit is ki lehetne elégíteni.

A Nokia, a világ vezető mobiltelefongyártója, és az amerikai internetes médiacég, a RealNetworks összefogtak annak érdekében, hogy a következő generációs mobilkészülékekbe audió és videó funkciókat építsenek. A Nokia illetékesei elmondták, hogy a két cég szeretne kifejleszteni egy olyan internetes "média technológiát", amivel megoldható lenne a jövő vezetéknélküli eszközeibe a videó és a hang valamilyen módon való eljuttatása. A Nokia szeretné felhasználni az EPOC rendszerre épülő kommunikátoraiban illetve mobiltelefonjaiban a RealPlayer technológiáját. Ezzel a multimédiára és szórakozásra vágyó mobiltelefonhasználók igényeit is ki lehetne elégíteni.
A RealNetworks komolyan úgy gondolja, hogy a jövő számítástechnikájában fontos szerepet fognak játszani a mobil eszközök. A Nokiával végzett közös munkánkban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a mobil készülékeket használók is élvezhessék a jövőben a jelfolyam alapú (streaming) audió és videó előnyeit.
A RealNetworks által fejlesztett RealPlayert világszerte közel 115 millió ember használja. Az EPOC-ot, a mobil gépek operációs rendszerét a mobil készülékeket gyártó cégek közösen fejlesztik Symbian név alatt.
[Reuters]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról