Szerző: Ady Krisztián

2007. február 15. 10:52:42

Skype-hívások a mobilon a MobiGater GSM-átjáróval

Itthon is bemutatkozott az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes, vagy nagyon kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával, így nem kell többé a számítógép előtt ülve kezelni Skype-hívásainkat, hanem akár egy szupermarketben vásárolva is ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel a Skype-t használva.

[HWSW] Itthon is bemutatkozott az Eurodesign MobiGater GSM-Skype átjárója, mellyel az ingyenes Skype hívások mobiltelefonról is indíthatók vagy fogadhatók. A MobiGater átjáró ötvözi a Skype ingyenes, vagy nagyon kedvező tarifáit a mobiltelefonok hordozhatóságával, így nem kell többé a számítógép előtt ülve kezelni Skype-hívásainkat, hanem akár egy szupermarketben vásárolva is ingyen beszélhetünk a világ másik felén lévő ismerősünkkel a Skype-t használva.

Mindehhez szükség van egy számítógépre Skype programmal, egy ehhez csatlakoztatott MobiGater eszközre és egy plusz SIM-kártyára, melyet a MobiGaterbe helyezünk. Mobiltelefonunk a MobiGaterben található SIM-kártyát tárcsázza, ezért a készülék előnyeit elsősorban azoknál a flotta- vagy családi tarifáknál lehet igen előnyösen kihasználni, ahol a két SIM-kártya közötti hívás rendkívül kedvezménye, vagy teljesen ingyenes. A MobiGater a mobiltelefonról érkező GSM-hívást Skype-hívássá alakítja, majd továbbítja a hívott fél felé.

"A MobiGater megoldást jelent a mobilszolgáltatók magas nemzetközi percdíjainak csökkentésére, megőrizve a mobiltelefon adta kényelmet és hordozhatóságot, valamint az ingyenes Skype hívások előnyét" -- mondta Anton Mihalev az Eurodesign kereskedelmi igazgatója. "A MobiGater egyaránt hasznos egyéni felhasználók számára, akik nemzetközi vagy helyi hívásaikat ingyenessé és kényelmesen hordozhatóvá tehetik, de nagyon hamar megtérül a kisebb befektetés vállalatok számára is, ahol a MobiGater használata egyszerűen kiválthatja a telephelyek, vagy nemzetközi partnerek közötti kapcsolattartás telefonköltségeit" -- tette hozzá.

MobiGater

A MobiGater már januártól kapható a kizárólagos forgalmazó AlphaSonic Kft.-nél, végfelhasználói ára nettó 50.000 Ft, az üzleti felhasználóknak szánt Pro változat pedig 75.000 Ft nettó áron vásárolható meg.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 23:18

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.