Szerző: Ady Krisztián

2007. január 18. 17:28

Elképzelhetetlen sebességre kapcsol a TVNet

Amint arról korábban beszámoltunk , az alternatív, saját hálózaton internetszolgáltatást nyújtó vállalatok közül elsőként a TVNet követte a Magyar Telekom lépését, azaz nyújt ingyenes sávszélességemelést saját hálózatában is, az ADSL3G szolgáltatás előfizetőinek.

[HWSW] Amint arról korábban beszámoltunk, az alternatív, saját hálózaton internetszolgáltatást nyújtó vállalatok közül elsőként a TVNet követte a Magyar Telekom lépését, azaz nyújt ingyenes sávszélességemelést saját hálózatában is, az ADSL3G szolgáltatás előfizetőinek.

A korábban megadott, általunk is közölt értékek bár versenyképesek voltak, a TVNet az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy jelentősen megfejeli ezeket a sávszélességemelési értékeket is. Ennek megfelelően a TVNet ADSL3G ügyfelei -- a műszaki lehetőségek korlátain belül -- a korábbi sebességüknél jóval gyorsabban száguldozhatnak hamarosan az információs szupersztrádán.

A legfrissebb értékeknek megfelelően az 1 megabites kapcsolatokból maximum 5 megabitesek, a 2,5 megabites kapcsolatokból 8 megabitesek, a 3,5 megabites csomagokból 12 megabitesek, a 6,5 megabites elérésekből pedig 18 megabitesek lesznek. A valós letöltési sebességet a telefonvonal minőségi paraméterei és a telefonközponttól lévő távolság egyaránt befolyásolhatja, ezért előfordulhat, hogy ennél sajnos jóval alacsonyabb lesz a valós letöltési sebesség.

Az új csomagstruktúrával a TVNet egy meglehetősen komoly problémát is kiküszöbölt: elméleti szinten nem -- gyakorlatilag sajnos viszont továbbra is -- fordulhat az elő, hogy a korábban eltérő csomagot előfizető, így különböző összeget fizető ügyfelek az emelést követően azonos paraméterű csomagot kapjanak, ahogy azt számos ADSL-előfizető az elmúlt napokban sérelmezte is a Magyar Telekom sávszélességemelése kapcsán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról