Szerző: Ady Krisztián

2007. január 16. 12:13

A TVNet saját hálózatán is emeli az ADSL sebességét

Miközben a Magyar Telekom megkezdte a hálózatához kapcsolódó ADSL-előfizetők sebességének emelését, megérkezett az első alternatív fecske is: a saját hálózaton szolgáltató telekommunikációs vállalatok és internetszolgáltatók közül elsőként a TVNet ADSL3G szolgáltatásával kapcsolatos tervei lettek többé-kevésbé nyilvánosak.

[HWSW] Miközben a Magyar Telekom megkezdte a hálózatához kapcsolódó ADSL-előfizetők sebességének emelését, megérkezett az első alternatív fecske is: a saját hálózaton szolgáltató telekommunikációs vállalatok és internetszolgáltatók közül elsőként a TVNet ADSL3G szolgáltatásával kapcsolatos tervei lettek többé-kevésbé nyilvánosak.

A TVNet ADSL3G szolgáltatását igénybevevő ADSL-előfizetők már függetlenek a Magyar Telekom hálózatától, így rájuk nem vonatkozott az elmúlt év végén nyilvánossá vált sávszélességemelési akció, azonban ahogyan korábban, most is várható volt, hogy az egyéb szolgáltatók is növelni fogják előfizetőik letöltési sebességét.

Az ADSL3G szolgáltatás sebességei a következő módon alakulnak az emelést követően: az 1024/192 kilobites csomagokból 4480/256 kilobitesek, a 2500/256, 3500/384, 4500/512 kilobites előfizetésekből 8096/512 kilobites, a 6500/512 és 16000/1024 sebességű csomagokból 18432/1024 linksebességű (elméleti, bruttó sebesség) előfizetések lesznek. Ezek elméleti maximumok, a vonal minőségétől és az adott központ terheltségétől függően a valós feltöltési és letöltési sebességek kisebbek is lehetnek.

A TVNet tájékoztatása szerint az előfizetők modemeinek és a telefonközpontokban elhelyezett saját berendezéseik átállítását a héten, legkésőbb a jövő héten megkezdik és pár nap alatt befejezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról