Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 25. 01:00

Kenwood Supreme Drive

A japán Kenwood mérnökei olyan eljárást fejlesztettek ki, mellyel jelentősen javítható a lejátszott .mp3 file-ok minősége.

Mint ismeretes az mp3-ba tömörített (sőt, bármilyen digitálisan rögzített)hanganyag a tömörítési eljárás során elveszíti a magas frekvenciájú felharmónikusokat, ami jelentősen befolyásolja a zenei anyag hangzását. A Kenwood emberei által kifejlesztett "Supreme Drive" technológia használata esetén a zene lejátszásakor az alap hullámformákból matematikai úton meghatározzák a felharmónikusokat, és azokat a lejátszott zenéhez keverik.

Természetesen a valós idejű feldolgozáshoz nagysebességű DSP szükséges, ezért a Kenwood mérnökei is csak azt ígérhetik: a technológiát licenszelik más cégeknek, illetve jövőben megjelenő termékeibe építik be.
[The Register]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról