Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 30. 12:29

A Vodafone-hoz igazol Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója

A napokban két felsővezető hagyta el a Hewlett-Packard magyarországi leányvállalatát és igazolt távközlési cégekhez. Pár nappal ezelőtt Mezriczky László marketing-igazgató jelentette be, hogy jövőre a Magyar Telekomnál folytatja pályafutását, ma pedig Beck György vezérigazgatóról derült ki, hogy a januártól a Vodafone Magyarország élére áll.

HIRDETÉS

[HWSW] A napokban két felsővezető hagyta el a Hewlett-Packard magyarországi leányvállalatát és igazolt távközlési cégekhez. Pár nappal ezelőtt Mezriczky László marketing-igazgató jelentette be, hogy jövőre a Magyar Telekomnál folytatja pályafutását, ma pedig Beck György vezérigazgatóról derült ki, hogy a januártól a Vodafone Magyarország élére áll.

A két vezető neve gyakorlatilag egybeforrt a HP -- és elődvállalatai -- hazai történetével. Beck György 1994-ben került a Digital magyar leányvállalatának élére, majd miután a Compaq 1998-ban bekebelezte a Digitalt, a Compaq hazai képviseletét vezette, 2000-től pedig a vállalat közép-kelet európai regionális igazgatója is volt egyben. A Compaq-korszaknak a HP-vel történt 2002-es egybeolvadás vetett véget, Beck ekkor került a HP Magyarország élére.

Beck György 2007. január 1-én veszi át a Vodafone Magyarország vezérigazgatói teendőit. A Vodafone Csoport közleménye szerint Babisz Mazarakisz, aki június óta volt a Vodafone Magyarország megbízott vezérigazgatója, visszatér a Vodafone Görögországhoz, és ott folytatja pályafutását, mint operatív vezérigazgató. Hogy ki lesz Beck György utóda a HP Magyarország élén, arról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, a vállalatnál elzárkóztak a távozásáról szóló hír hivatalos kommentálásától.

Mezriczky László is a Digitaltól érkezett a többszörös felvásárlások után a HP-hoz. A szakember 1995-ben csatlakozott a Digitalhoz, majd a cégegyesülések után a Compaq és a HP marketing-, illetve kommunikációs tevékenységét irányította. A HP új marketing-igazgatójának kiválasztása jelenleg folyamatban van -- tudtuk meg a cégtől. Mezriczky januártól a Magyar Telekom Csoportkommunikációs Igazgatóságát irányítja majd.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:45

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.