Szerző: mz

2000. június 23. 20:43

Emberközpontú számítógépek

Az Acer, Taiwan első számú számítógépgyártója pénzügyi támogatást nyújt egy olyan nemzetközi projekthez, mely emberközpontú számítógépek létrehozását célozza.
Az Acer - elmondása szerint - öt év alatt összesen ötmillió dollárral támogatja az Oxygen Alliance kutatásait. A csoport high-tech cégekből és kutatókból áll, a Massachusetts Institute of Technology-ban működik.
A végcél olyan számítógéprendszerek fejlesztése, melyek gondoskodnak az emberről és kiszolgálják azt, nem fordítva. A kutatók reményei szerint az Oxygen és komponenseinek széleskörű alkalmazása jelentős ugrást fog eredményezni az emberiség produktivitásában.
AZ Oxygen Alliance olyan számítógépeket hozhat létre, melyek felismerik és kiszolgálják az emberek igényeit, többek közt például a beszéd felismerésével és az arra való válaszadással; esetleg az ismétlődő feladatok automatizálásával.
Végeredményként az emberek elszabadulhatnak az asztaltól, ahol jelenleg kénytelenek lecövekelni, ha számítógépes munkát kívánnak végezni. A felhasználó számára átlátszó hálózat jöhet létre annak lakása, kocsija, irodája között.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról