Szerző: mz

2000. június 23. 20:43

Emberközpontú számítógépek

Az Acer, Taiwan első számú számítógépgyártója pénzügyi támogatást nyújt egy olyan nemzetközi projekthez, mely emberközpontú számítógépek létrehozását célozza.
Az Acer - elmondása szerint - öt év alatt összesen ötmillió dollárral támogatja az Oxygen Alliance kutatásait. A csoport high-tech cégekből és kutatókból áll, a Massachusetts Institute of Technology-ban működik.
A végcél olyan számítógéprendszerek fejlesztése, melyek gondoskodnak az emberről és kiszolgálják azt, nem fordítva. A kutatók reményei szerint az Oxygen és komponenseinek széleskörű alkalmazása jelentős ugrást fog eredményezni az emberiség produktivitásában.
AZ Oxygen Alliance olyan számítógépeket hozhat létre, melyek felismerik és kiszolgálják az emberek igényeit, többek közt például a beszéd felismerésével és az arra való válaszadással; esetleg az ismétlődő feladatok automatizálásával.
Végeredményként az emberek elszabadulhatnak az asztaltól, ahol jelenleg kénytelenek lecövekelni, ha számítógépes munkát kívánnak végezni. A felhasználó számára átlátszó hálózat jöhet létre annak lakása, kocsija, irodája között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról