Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 7. 08:36

Új csúcsmodellje van az Athlon X2 sorozatnak

Az AMD szerdán új taggal bővítette Athlon X2 processzorainak családját, az új csúcsmodellt, az X2 5200+ változatot a vállalat elsősorban üzleti PC-kbe ajánlja. A nagy számítógépgyártók közül a HP volt az első, amely az új processzorra épülő konfigurációt mutatott be, a Compaq dc5750-ről egy New Yorkban rendezett eseményen lebbentették fel a fátylat. Az Athlon X2 5200+ teljes csendben került piacra, az AMD mindössze az árát hozta nyilvánosságra, ami ezer darabos rendelés esetén 403 dollár.

HIRDETÉS

[HWSW] Az AMD szerdán új taggal bővítette Athlon X2 processzorainak családját, az új csúcsmodellt, az X2 5200+ változatot a vállalat elsősorban üzleti PC-kbe ajánlja. A nagy számítógépgyártók közül a HP volt az első, amely az új processzorra épülő konfigurációt mutatott be, a Compaq dc5750-ről egy New Yorkban rendezett eseményen lebbentették fel a fátylat. Az Athlon X2 5200+ teljes csendben került piacra, az AMD mindössze az árát hozta nyilvánosságra, ami ezer darabos rendelés esetén 403 dollár.

Az Athlon X2 5200+ az 5000+ változathoz hasonlóan 2,6 GHz-es órajelen működik, azonban magonként 1 megabájt, összesen 2 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A nagyobb gyorsítótár miatt a processzor fogyasztása és hőtermelése is megnőtt, míg az X2 5000+ esetében 65 wattos TDP-t ad meg az AMD, az 5200+ esetében már 89 wattosat. A lapka már AM2 foglalatba illeszkedik, támogatja a DDR2 memóriát, valamint a virtualizációt segítő hardveres megoldás is helyet kapott benne.

A HP tegnap összesen négy új üzleti PC-t mutatott be, amelyek közül kettőben AMD, kettőben pedig Intel Core 2 Duo processzor dolgozik. A HP kínálatában már régóta megtalálhatók AMD chipes vállalati asztali gépek, azonban ezeket a termékeket korábban főleg kis- és közepes cégeknek ajánlotta a Palo Altó-i gyártó, azonban a konfigurációk kedvező ár-érték arányuknak köszönhetően a nagyvállalatok körében is gyorsan népszerűek lettek.

A világ második legnagyobb PC-gyártója tegnap egy AMD processzoros munkaállomást is bemutatott, az xw9400 gépben két darab kétmagos Opteron teljesít szolgálatot. A számítógépbe két PCI Express grafikus kártyát, legfeljebb 64 gigabájt memóriát és öt lemezmeghajtót lehet beszerelni. A cég új laposkijelzős monitorokat is bemutatott, amelyek közül az LP3065 modell nem kevesebb mint 30 hüvelyk képátlójú és 2650x1600 pixel felbontásra képes.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 08:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.