:

Szerző: mz

2000. június 22. 22:01

A Samsung növekedő RDRAM termelésre számít

A Samsung Electronics ma bejelentette 10 milliomodik 128 megabites Rambus DRAM memóriájának szállítását. A cég jóslata szerint DRAM termelésének több, mint 20 százalékát fogják adni a Rambus memóriák, legalábbis ebben az évben; 2001 végére a részesedés 40 százalékra fog nőni.
A Rambus memóriák gyártásának nagy problémája az, hogy a termeléshez drága tesztelő berendezések, tokozások, illetve a chipekre további logikai áramkörök szükségesek.
Ennek ellenére a Samsung egyre intenzívebben fordul a Rambus technológia felé, miután múlt év őszén bemutatta 128 Mbites memóriáját. A Samsung jelenleg egy 288 Mbites RDRAM termék tesztdarabjain dolgozik, mely 0.17 mikronos technológiával készül. Bár pontos időpont még nem ismert a szállításával kapcsolatban, de a nagyobb méretű memória jól halad a tömeggyártás felé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.