Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 22. 03:47

Színes számítógépek az otthoni piacra

A Hewlett-Packard érdekes ám mégis érthető módon szeretné otthoni piacra szánt Pavilion számítógépeinek sikerét tovább növelni.

Bizonyára mindenki ismeri az Apple iMac számítógépét, ami meghökkentő formatervezésével és színvilágával egy csapásra világhíres lett. A HP számítógépeihez hasonló színes kiegészítőket kínál, így mindenki egyéni ízlése szerint szabhatja át otthoni gépe külsejét.

Egyelőre csupán "kobaltkék", "kriptonzöld" és "xenon-bíbor" színű házat, CD-tartót, billenytűzetet és csuklótámaszt vásárolhat az egyszeri HP Pavilion tulajdonos, de a gyártó ígérete szerint a szín- és termékválaszték a közeli jövőben erőteljesen bővül majd.

A Compaq-ot is hasonló elgondolások vezették, amikor megálmodta új Presario számítógépeinek futurisztikus kinézetét. A Presario 5000 és Presario 7000 készülékek bármilyen lakás díszei lehetnek, vonzó formáikkal erőteljesen felhívják a figyelmet teljesítményükre.


A Compaq kínálatában jelenleg hat szín szerepel: szürke, zöld, piros, narancs, kék és bíbor -természetesen itt is lehetőség nyílik a díszítőelemek későbbi cseréjére, amit a Compaq-tól megvásárolt egységcsomagokkal bárki elvégezhet.

Az új Presario sorozat modelljeihez színben passzoló monitort, sőt Presario 1400 és Presario 1700 néven hasonló kivitelű notebook gépeket és kínál a Compaq.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról