Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 20. 21:26

1 GByte kapacitású IBM Microdrive

Az IBM megtriplázta a világ legkisebb merevlemezének kapacitását, így a legújabb Microdrive már 1 GByte adatmenyiség tárolására ad lehetőséget -mindezt egy pár centiméter átmérőjű lemezen. Az IBM szerint az új Microdrive képes ezer nagyfelbontású fénykép vagy 18 órányi jó minőségű digitálisan rögzített hanganyag tárolására.

A gyártó szerint a terméke ideális adattároló eszköz lehet a jövő kézi kommunikációs berendezéseiben, kéziszámítógépeiben, digitális fényképezőgépeiben, vagy akár hordozható mp3-lejátszóiban.

Az 1 GByte kapcitású Microdrive merevlemezek korlátozott példányszámban már az OEM-ek rendelkezésére állnak, a széles körű kereskedelmi bevezetés az ősszel várható. Mindemellett olyan vállalatok jelezték, hogy fel kívánják használni az új Microdrive-ot későbbi termékeikben, mint az Acer, Casio, Kodak, Fuji, Hewlett-Packard, Minolta, Nikon, Psion, és a Sanyo.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról