Szerző: Ady Krisztián

2006. április 12. 15:36

Tovább gyorsult a közkedvelt DivX kodek

Megjelent és a DivX Networks weboldaláról letölthető a közkedvelt DivX videotömörítő kodek legújabb változata. A legfrissebb, 6.2-es verzió elsősorban azoknak nyújthat újdonságokat, akik ezzel a tömörítési eljárással készítik el felvételeik, esetleg házi videóik archivált állományait.

[HWSW] Megjelent és a DivX Networks weboldaláról letölthető a közkedvelt DivX videotömörítő kodek legújabb változata. A legfrissebb, 6.2-es verzió elsősorban azoknak nyújthat újdonságokat, akik ezzel a tömörítési eljárással készítik el felvételeik, esetleg házi videóik archivált állományait.

Az új változat tovább gyorsult, az optimalizációknak köszönhetően a kodek még gyorsabb tömörítést tesz lehetővé a kétmagos processzorokkal, két processzorral, vagy Hyper-threading technológiát támogató processzorral szerelt számítógépeken. A DivX Networks szerint a különbség elérheti a 350 százalékot is a DivX 6.0-hoz képest -- a fejlesztők cseles módon nem az előző 6.1-es változathoz, vagy annak béta kiadással javított verziójához mérték a sebességet.

DivX Player 6.2

A sebesség mellett egy videokodekkel szemben támasztott másik, igen fontos követelmény a tömörítés minősége. A DivX Networks szerint ez is javult, sőt, az alapbeállításokon túl a DivX közösség is készíthet bárki által letölthető és telepíthető, bonyolult beállításokat feleslegessé tévő konfigurációs állományokat. A kodek ingyenes változata a lejátszóprogramot is tartalmazó DivX Play csomaggal együtt érhető el, a regisztrált változatok tulajdonosai pedig frissítőcsomagokat is letölthetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról