:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. június 18. 03:18

Betörtek az AOL-hoz

Az AOL (America On Line) a világ legnagyobb internetszolgáltatója, közel 23 millió ügyfelet tudhat magáénak. Ismeretlen hackerek a társaság előfizetőinek jelszavait és személyes információit lopták el a napokban, mint ahogy ezt az AOL szóvivője, Rich D'Amato is elismerte. A vállalat nem hozta nyilvánosságra, hogy hány ügyfelét érinti az adatlopás.

A hackerek az ügyfélszolgálati munkatársaknak eljuttatott, trójai programmal fertőzött e-mail segítségével jutottak be az AOL előfizetői adatbázisába. A levélben csatolt mellékletként érkező program segítségével a támadók ugyanolyan jogokat szereztek az ügyfelek információit tároló adatbázisban, mint a társaság ügyfélszolgálati munkatársai. Így sikerült felhasználói neveket, jelszavakat és többek között hitelkártya-adatokat is megszerezni.

A támadás ismét központba állítja a levelezőszoftverek biztonságával kapcsolatos kérdéseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.